Ekonomi

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı: “İş Dünyamıza Yeni Girişimciler Kazandırmayı ve Bilgi Üretimine Odaklanmayı Hedefliyoruz”

Genç MÜSİAD tarafından iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 8.’si düzenlenecek olan Uluslararası Genç İşadamları Kongresi 2023 (UGİK’23), “GÜNÜN SONU” sloganıyla 23 Şubat’ta Grand Cevahir Otel’de gerçekleştirilecek. BAŞLANGIÇ”. Düzenlenen basın toplantısında, iş dünyasında sıkışıp kalmış binlerce iş insanına yeni bir başlangıcın kapılarını aralayarak ilham vermeyi amaçlayan UGİK’23’ün kapsamı ve hedefleri ele alındı.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Genç MÜSİAD Lideri Yunus Furkan Akbal’ın tepeyle ilgili bilgileri paylaştığı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladığı toplantıda, bu yıl düzenlenen Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’ne (UGİK) 70’ten fazla ülkeden 5500 kişi katıldı. . Kongreye 1500’ün üzerinde genç iş insanının katılmasının beklendiği belirtildi.

Geleceğin iş dünyasının olgunlaşması yolunda öncü adımlar atan Genç MÜSİAD, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bünyesinde yürüttüğü faaliyetlerle genç iş adamlarına yeni ilhamlar vermeye devam ediyor. Yurt içinde 57, yurt dışında ise 32 temsilciliği ile ülke ekonomisine ve sosyo-kültürel yapısına faydalı olma misyonuyla faaliyet gösteren Genç MÜSİAD, Uluslararası Genç İşadamları Kongresi 2023 (UGİK’23) ile genç iş insanlarını ve girişimcileri buluşturacak. 23 Şubat’ta Grand Cevahir Otel’de gerçekleşecek. her zaman bir adım önde olmanın yol haritasını sunarken; Girişimcilikte Türkiye’nin “mil taşı” olma rolünü üstlenir.

Genç MÜSİAD, 23 Şubat’ta yapılacak UGİK’23 için MÜSİAD Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal katılarak kongre hakkında bilgi verdi. Yerli ve yabancı çok sayıda iş insanı, bürokrat, akademi ve kamuoyunun üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan UGİK’23 öncesi düzenlenen basın toplantısında tepenin amaçları ve kapsamı hakkında detaylı bilgi verildi.

MÜSİAD GENEL LİDER MAHMUT ASMALI: “UGIK’23’ÜN ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAĞINI UMUYORUZ”

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Genç MÜSİAD; MÜSİAD bünyesinde, iş insanı ruhuna sahip, gelişmeyi hedefleyen, iş dünyasında zirveye çıkmayı hedefleyen gençlerin oluşturduğu bir çalışma platformudur. Genç MÜSİAD, 2002 yılında iş dünyasının birliğini sağlamak amacıyla yola çıkmış ve en değerli zenginliğimiz olan gençlerimize hizmet amacı ile çalışmalarına devam etmektedir. MÜSİAD temelde bir gençlik hareketidir. Çünkü 33 yıl önce mümin gençlerin temellerini atan MÜSİAD için dün olduğu gibi bugün de genç iş insanlarının girişimcilik yetenekleri ve cesaretleri en değerli konularıdır.” MÜSİAD’ın uluslararası arenada toplam 165 şube ve temas noktasına ulaştığını belirten Asmalı, 13 binin üzerinde üyesi ve 60 bine yakın şirketiyle uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade etti.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’ne (UGİK) bugüne kadar 70’i aşkın ülkeden 5500 kişinin katıldığını, bu yıl kongreye 1500’ün üzerinde genç iş insanının katılmasının beklendiğini söyledi. Ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlamasını temenni ediyoruz” dedi.

Asmalı, “Genç MÜSİAD uluslararası çalışmalarıyla ticari diplomasiye önemli katkılar sağlıyor. Bu prestijle UGİK, uluslararası yönüyle büyüyen bir ticari diplomasi platformu olarak dikkat çekiyor. Kuluçka merkezi olarak çalışan ve yeni girişimcilere ilham veren UGİK, aynı zamanda yeni markaların doğacağı ve çevreye duyarlı ekonominin ön planda tutulduğu bir girişim olarak da dikkat çekiyor. MÜSİAD’ın vizyonunu ve tecrübesini genç girişimcilere aktarmak için her fırsatta üniversitelerle yeni iş birliği modelleri geliştirdiğimizi ve öğrenci arkadaşlarımızla buluşmalara önem verdiğimizi belirtmek isterim. En son Gebze ve Kayseri’de üniversite öğrencilerimizle bir araya geldik, deneyimlerimizi paylaştık, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu, ekonomi ve ticaretin dinamiklerini tartıştık. MÜSİAD’ın üniversiteler ve öğrencilerle etkileşimini artırmak ve güçlendirmek amacıyla bu yıl ticari diplomasi çalıştayları gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu sayede iş dünyamıza yeni girişimciler kazandırmayı ve özellikle bilgi üretimine ağırlık vermeyi hedefliyoruz.” konuştu

YUNUS FURKAN AKBAL: “AMACIMIZ ENGELLENEN NOKTALARA ÇÖZÜM GELİŞTİRMEK”

Genç MÜSİAD Lideri Yunus Furkan AKBAL , düzenlediği basın toplantısında, “Genç MÜSİAD olarak tüm gücümüzle Türkiye ve toplumumuz için çalışma yolunda ‘Biz de varız’ dediğimizin üzerinden neredeyse çeyrek asır geçti. Bugün Türkiye’de 57, dünyada 32 temsilcilik ile organizasyon yapısını her geçen gün artıran küresel bir gençlik platformu haline geldik.”

Yunus Furkan Akbal, yenilikçi fikirlere açık, yenilikçi adımlar atan, günümüz teknolojisini yakından takip eden ve aynı zamanda gelecekte taraf olmak için çalışan küresel bir gençlik platformu olmaktan gurur duyduklarını belirterek, yerimizi aldık. Öyle ki Çin, Azerbaycan, Portekiz, Fransa, Almanya gibi dünyanın birçok farklı yerinde varız. Genç MÜSİAD olarak Anadolu’daki şirketlerin ikinci kuşak temsilcilerini uluslararası yatırımcılarla buluşturuyoruz. Öte yandan ticari kapasitesi istenilen düzeye ulaşmamış ülkelere de Genç MÜSİAD’ın bilgi birikimini aktarıyoruz. Bu alanda dünyada söz sahibi konuma gelmiş kurumların tam ortasındayız.”

“AMACIMIZ İŞ DÜNYASINI YENİ BİR AŞAMAYA ULAŞTIRMAK” 

Yunus Furkan Akbal, Genç MÜSİAD’ın küresel iş ekosisteminin paydaşlarını yeniliklerle bütünleştirmek ve faaliyet gösterdikleri alanda liderlik içgörülerini geliştirmek için UGIK ile birlikte çalıştıklarını belirtti. İş dünyası.”

Yunus Furkan Akbal, iş dünyasını üç seviye olarak sınıflandırdıklarını belirterek, üçüncü aşamanın güçlü bir şekilde ele alınması gerektiğine inandıklarını söyledi. Yunus Furkan Akbal, kademeler hakkında şunları söyledi: “Birinci kademeyi başlangıç ​​olarak nitelendiriyoruz. İş dünyası için bir fikri olan ve buna inanan insanlar bir şekilde harekete geçer ve yola çıkarlar. İlk adımdan sonra birçok iş insanı, fikri somut verilere dökebilmek, doğru finansal kaynakları elde edebilmek için kendi içinde aşamaları olan bu yolda maceraya veda ediyor ya da konfor bölgesinin son varış noktası olduğunu düşünüyor. bu ve bir ağ oluşturmak için. Yurtiçi ve yurtdışındaki atılımların büyük çoğunluğu bu aşamaya geliyor ve kapıyı geçmek şöyle dursun, kapıyı bile çalmayı reddediyor. Üçüncü ve son adımda ise ‘o kapıdan çık ve başla’ diyoruz. Bu kapı, akılcı stratejilerin üretildiği ve nihayetinde gerçek bir marka olarak dünyaya açıldığı eşiktir. Ülkemizde gözden kaçan birçok fırsat olmasına rağmen başarılı olmuş, yoluna devam etmiş veya potansiyelini dünyaya açmayı başarmış markaların sayısı bizim potansiyelimizin çok uzağında. İş dünyası sürekli gelişen ve değişen dinamik bir süreçtir. Bu süreç dünyaya açılma eşiğine kadar devam eden uzun bir yol başlatır. Ancak o yolun sonu aslında yeni başlangıçlar için bir sondur. İş dünyasında söylenecek sözün, girişimcilik tarifinin olmadığı bu dönem, artık yeni bir başlangıcın yapılması gereken bir sonu temsil ediyor. Bu anlayışla 23 Şubat’ta 8’incisini gerçekleştireceğimiz UGİK’23’ü ‘Başlangıcın Sonu’ mottosuyla gerçekleştireceğiz.”

İş dünyasında sıkışıp kalan binlerce iş insanına ilham vermeyi hedeflediklerini söyleyen Yunus Furkan Akbal, “Şimdi yeni bir başlangıcın kapısını aralıyoruz. Ticari pazar alanlarındaki sınırların kaldırılması, isimlerin kişisel markalara dönüşmesi gibi küresel ölçekte birçok kapı açıldı. UGİK’23’te dünyaya açılan o kapıdan geçmenin yollarını arıyoruz” dedi.

GENÇ MÜSİAD UGİK’23’TE KARBON EMİSYONLARINI SIFIRLADI

Yunus Furkan Akbal da UGİK’23’ün bir Karbon-0 (sıfır) etkinliği olduğuna değinerek, “Sürdürülebilir bir dünya için öncelikle yapmamız gereken farkındalık sahibi olmaktır. Çünkü ne yaparsanız yapın sürdürülebilirlik adına hiçbir adım atılmayan bir dünyada ne gelecekten ne de başlangıcın sonundan söz edemeyiz. Genç MÜSİAD olarak bunun ilk etabını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Bugünkü basın lansmanımıza katılan tüm katılımcılarımızın yarattığı karbon ayak izlerini nötralize etmek için her birimize I-REC sertifikası satın alarak basın lansmanımızın karbon sıfır olmasını sağlayacağız.”

DENEYİMLER KATILIMCILARI DA BEKLİYOR
 
Basın toplantısında UGİK’23’te katılımcıları neler beklediğine de değinen genç MÜSİAD Lideri Yunus Furkan Akbal, program girişinde katılımcıların ‘Kravatla Girilmez’ panosuyla karşılanacağını belirterek, Klasik iş insanı kalıplarından arınmış yeni çağın iş insanı algısı. Kravatla katılan misafirlerin bağlarının alınıp program alanındaki panoya asılacağını belirten Yunus Furkan Akbal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Katılımcıların ne kadar girişimci bir ruh içinde olduklarını anlamalarını sağlayacağız. çeşitli testlerle deneyimleyerek programımızın konseptini yansıtacak girişimcilik tüneli. Kasanın anahtarı nerede etkinliği ile katılımcılardan alana yerleştirilmiş kilitli kasayı açacak asıl anahtarı bulmalarını isteyeceğiz. 180 derece hatıra fotoğraf alanı, marka oluşturma alanları gibi birçok farklı deneyim alanı ile katılımcılarımızı bekliyor olacağız.”

YAPAY ZEKA UGİK’23’TE

Günümüz teknolojisinin odak noktası olan yapay zekaya değerli bir yer veren UGİK’23’te programında tamamı yapay zeka ile oluşturulacak dijital bir stant da katılımcıların beğenisine sunulacak.

Marka, network, finans, sürdürülebilirlik ve Türkiye için başlangıcın sonu olmak üzere 5 ana başlık olarak belirlenen oturumlarda, Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinden uluslararası konuşmacılara kadar birçok isim yer alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

seferihisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu